Een held op safari! - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Sanne Rennes - WaarBenJij.nu Een held op safari! - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Sanne Rennes - WaarBenJij.nu

Een held op safari!

Door: Sanne

Blijf op de hoogte en volg Sanne

01 November 2007 | Zuid-Afrika, Kaapstad

Na helemaal te zijn ingeburgerd in mijn studentenhuis waar nog steeds alles draait om feesten en bier, heb ik de afgelopen weken weer veel gezien en beleefd! Het werd dus weer eens tijd om iedereen op de hoogte te brengen van mijn belevenissen in het nog steeds zonnige Kaapstad.
Want ja mensen, hoewel het bij jullie steeds kouder wordt, wordt het hier alleen maar warmer!
Wat het afgelopen weekend al te merken was, toen ik met 37 graden in de schaduw zat weg te smelten op het safari park.
Zaterdag om tien uur zijn we met Lex, Nadine en Lydia vertrokken naar Inferdorm om daar vier uur later aan te komen. We waren een beetje verkeerd gereden…
Heel stoer sprong ik om 5 uur in de Jeep om het beste plekje aan de zijkant te bemachtigen, want ja ik zou al die dieren weleens goed van dichtbij gaan bekijken… Eenmaal aangekomen bij de cheeta’s veranderde mijn stoere gedrag als sneeuw voor de zon… De cheeta’s kwamen naar mijn zin iets te dicht bij de wagen en vlug sprong ik tussen Nadine en Lydia in, om veilig in het midden te gaan zitten. Uiteraard werd ik hard uitgelachen door de Ranger, die ik maar niet vertelde dat ik al bang ben voor wormen terwijl zij zelf als hobby slangen vangt…
Giraffen, neushoorns, zebra’s, leeuwen, buffalo ’s, cheeta’s en springbokken, ze liepen er allemaal en ik heb ze gezien! s’avonds gingen we braaien (Afrikaanse bbq)!
De week ervoor zijn we naar Robbeneiland geweest, en hebben we het zuidelijkste puntje van Afrika bezocht! Uiteraard hebben we ook de overwinning van het Afrikaanse Rugby gevierd, zonder te weten hoe het spel in elkaar steekt haha.
Zaterdag staat het beklimmen van de Tafelberg op het programma! Jaja, jij? Hoor ik iedereen denken. Ik weet het, ik ben mezelf ook al de hele week mentaal aan het voorbereiden…. Daarna rijden we richting Langebaan, ten noorden van Kaapstad, en blijven we daar het weekend.
Op mijn stage gaat alles ook goed! Doordat we vaak op pad zijn voor de research, gaat het totaal niet vervelen en ontmoeten we veel nieuwe mensen!
Vorige week hebben Dien en ik de hele week op de boerderij gezeten tussen de kippen en de schapen, en volgende week moet ik met bavianen gaan wandelen haha! Dit allemaal om te zien wat voor soort product zij aanbieden, wat voor bezoekers er op af komen, en hoe zij hun product beter kunnen promoten om meer mensen voor een langere tijd naar Kaapstad te trekken. Marketing schijnen ze hier niet echt te kennen, ze zijn al trots als ze een eigen website hebben, dus die vergelijkingen met Nederland zijn interessant om te zien.
Zoals jullie kunnen lezen heb ik het dus nog steeds naar me zin! Mijn visum is ook eindelijk verlengt, dus voorlopig sta ik dus nog niet op de stoep!
xxx

• 01 November 2007 - 09:04

Lala:

Chikieeeee !!!

Lala is jalours op je zonnetje daar grrr.
    Na hier nog steeds hetzelfde liedje, zuipen, feesten, stage, scriptie etc.
    Wel gaaf hoor dat safari park.

Hoe is het met de huisgenootjes, is het model vertrokken ???

Na schat dikke kus, heel veel plezier, gedraag je net zoals ik dat zou doen en doe ze de groetjes.

CHori Paaaan 2

• 01 November 2007 - 14:27

Evert:

Heeey daar,

Leuke foto's zeg. Volgens mij heb je het goed naar je zin daar. Als je terug bent dan ben je niet eens meer bang voor een spinnetje :-)

X Evert

• 01 November 2007 - 15:15

Gert-jan:

heeee san!

leuk verhaal en mooie foto;s hoor!!! Robben-eiland was indrukwekkend zeker:P

En de tafelberg kan je wel aan toch.. ik verwacht wel een foto van mcClears beacon of hoe je het ook schrijft.. kan je nog klimmen ook;)

Veel plezier nog!!!

groetjes gert-jan

• 05 November 2007 - 15:17

Fran:

Haai Schattie!

Wat kicke! Heb ook je mailtje gehad. Ik heb trouwens sinds vandaag mn rijbewijs! hehe :)

Nou daag

xxx

• 19 November 2007 - 12:33

Oma Tjeerde:

hallo Sanne,

Dank voor je fijne kaart. Ik wil je graag zelf ook schrijven. Graag jou adres, dan hoor je van me.

groetjes oma

• 21 November 2007 - 20:08

Opa Bas:

Leuk om al je berichten te lezen. Je ziet heel veel moois. Pas goed op jezelf.
    Opa Bas.